Taas kerran Saas Fee!

Kirjoitan tästä aiheesta näköjään joka ikinen tammikuu, mutta jälleen kerran ovat näppärät sormet naputelleet tiensä Booking.comiin ja varanneet hotellin Saas Feen alppikylästä, saksankielisestä Sveitsistä. Olemme käyneet siellä nyt kolmena talvena putkeen ja kerran aikaisemmin – ja usein juuri näin alkutalvesta.

Kuva sieltä kolmen vuoden takaa, jolloin kuvittelin olevani isompi kuin Alpit.

Olen hehkuttanut kylän parhaita puolia aikaisemmin, joten jätän sen nyt vähemmälle ja hehkutan sen sijaan sitä, miksi on niin kivaa mennä uudelleen samaan paikkaan.

Vai onko se niin kivaa? Olen tavallaan pitänyt samassa paikassa käymistä pitkään vähän tylsänä ja laiskana ratkaisuna, mutta toisaalta siinä on puolensa.

Ja sama pari kaksi vuotta myöhemmin.
  • Jos löytää hyvän hotellin, on varaaminen vaivatonta – ei tarvitse selata tuntikausia varaussivustoja.
  • Pääsee kurkkaamaan niihin ravintoloihin, jotka edellisellä vierailulla olivat täynnä – tai ehkä saa huoneen tällä kertaa siitä kivannäköisestä hotellista, joka edellisellä kerralla oli aivan liian kallis.
  • Omiin suosikkikauppoihin ja -kahvoiloihin on kiva palata uudelleen, tai maistella ravintoloissa paikallista erikoisuutta, jota kotikonnuilta ei saa. Haluathan käydä kotikaupunkisi suosikkipaikoissa säännöllisesti – miksi se siis matkaillessa olisi tylsää?

Ja onhan se helppoa: ei tutkimista, valmistelua ja arpomista. Kamat vain kassiin ja menoksi. Viime aikoina työ- ja perhe-elämän härdellissä olen yrittänyt oppia arvostamaan tylsyyttä helppoutta korkeammalle. Mutta siitä lisää seuraavalla kerralla.

Nyt pakkaamaan matkalaukkuja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *